סדנאות וידאותרפיה
הנגשה
המרכז לוידאותרפיה נפתח בבית-ספר לקולנוע מעלה לפני כ 20 שנה, ופיתח גישה ייחודית לטיפול קבוצתי באמצעות שפת הקולנוע.
המתודולגיה משתמשת באמנויות השונות של הקולנוע – כמו: כתיבה, צילום, עריכה, סאונד , יצירת סרטונים ועוד ומאפשרת למשתתפי הקבוצה לגעת בסיפורים, בכאבים ובאתגרים שלהם באמצעות האומנות.
במרכז לוידאו תרפיה מתקיימות סדנאות לקבוצות הומוגניות שונות כמו: צעירים בעלי צרכים מיוחדים, נוער בסיכון, בני משפחות שכולות, נפגעי טראומה, קשישים, עולים חדשים ועוד.
המשתתפים/ות (צעירים או מבוגרים) בעלי מכנה משותף, נפגשים אחת לשבוע במשך 5-7 חודשים.
את הקבוצה מנחים: קולנוען מקצועי, ואיש טיפול ואותם מלווה סופרוויזר המתמחה בתחום הטיפול הנדרש. ( פוסט טראומה, אובדן וכיוב' ). לאורך התהליך המשתתפים יוצרים תרגילים בצילום, כתיבה ויצירת סרטונים קצרים ואישיים. לקראת סוף הפרויקט, המשתתפים כותבים תסריט משותף, מפיקים ויוצרים יחד סרט עלילתי קצר, המבוסס על התהליך הטיפולי שעברו ומביא אל המסך את הסיפור שהם בחרו לספר.
התהליך מסתיים בהקרנה חגיגית של הסרט למשפחה, לחברים ולמי שמחובר לקבוצה. אם חברי הקבוצה מסכימים, מעלה משתף את הסרטים עם מטפלים נוספים, ונעשה בהם שימוש גם בקבוצות טיפולויות נוספות. הסרטים מוקרנים מידי פעם גם לקהל הרחב.
בשנת 2014, לאחר מבצע 'צוק איתן' בעזה, נפתחו במעלה קבוצות עבור אבות שכולים, אמהות שכולות ואחיות שכולות.
לצפייה בסרט שיצרו אבות שכולים אחרי מבצע צוק איתן:
הצצה אל מאחורי הקלעים:
לאחר פרוץ מלחמת חרבות ברזל, נפתחו במעלה שתי קבוצות וידאו תראפיה. האחת לסבים וסבתות שכולים, שאיבדו נכד/ה במלחמה והשנייה לאמהות שכולות, שאיבדו בן חייל או בן שנהרג בפסטיבל הנובה. שתי הקבוצות יצרו סרטים עלילתיים מרגשים שהביאו את סיפורם הכואב וההתמודדויות שיש להם מאז הפכו למשפחות שכולות.
הסרט: לא בבית ספרנו, שיצרו האמהות השכולות, הוקרן בהקרנת בכורה בינואר 2025, בבית הנשיא בירושלים, בפורום של המשפחות והחברים של המשתתפות בקבוצה.
כאן ניתן לצפות בצורית פניקשטיין- אחת האמהות השכולות שהשתתפו בקבוצה.
לפרטים נוספים לגבי פתיחת קבוצות נוספות: miribocker@maale.co.il
הסדנאות ממומנות ע"י תרומות בלבד.